Mitt förhållande till matlagning är inte en stabil historia. Vissa dagar kan jag på allvar inte komma på fler än två maträtter som existerar i världen: pasta carbonara och köttfärssås och spagetti. En annan tisdag står jag och råsteker broccoli med citronzest och mandolinar fram en fänkålssallad medan tomatsåsen puttrar lågmält (ja, detta var det mest avancerade jag kunde komma på nu). Om jag nu rent rationellt ser på matlagning så tycker jag att det är rätt mysigt och kul men så kommer verkligheten ikapp och vardagsstressen krymper receptbanken till ja, de två recepten ovan. Just det, plus tuna melt som jag har börjat göra typ en kväll i veckan tack vare Frida Lund aka Goda grejer. Nu vet jag inte om det är ålderskrisen som pratar, men jag trodde inte att jag skulle uppskatta matlagningen mer till följd av kvalitativa köksredskap (vänta, skrev jag precis det där?). Jag köpte alltså en gåva till mig själv genom mitt aktiebolag och valde då att lägga pengarna på en mandolin och ett rivjärn (adlinks) Ja, jag har fått tips av såväl Frida som Sofia för jag hade ju aldrig scoutat fram dessa själv, men vet ni hur fröjdefullt (och livsfarligt) det är att mandolina fram knivskarpa skivor av ja, allt? Och att riva parmesan eller citronskal eller WHATEVER på ett rivjärn som jag vet inte, raspar av allt det snuddar? Det är märkligt tillfredsställande, ska jag säga er. Så, förutom två glödheta köprekommendationer på husgeråd får ni här även två kokbokstips av ovan nämnda matinspiratörer och fantastiska personer överlag som kommer göra er höst 728% mysiga och godare: Goda grejer av Frida Lund Chez wood av Sofia Wood OCH Vinter hos Wood (där det KAN vara så att jag syns på en bild vilket i sig är en anledning att spana in boken) OCH, sista grejen - om någon har PMS idag eller om någon bara är sugen på en sinnessjukt god grej så bjuder jag, genom Frida, på denna kaka som i folkmun heter just PMS-kaka och svänger ni ihop den kommer ni att förstå varför: