Therese Krupa
Annons

Kan vi prata hår?

Inlägget innehåller annonslänkar 

Först – frustrationsinlägget mot Försäkringskassan är såklart ingen kritik mot enskilda handläggare och jag förstår att de bara agerar utifrån de lagar och direktiv som råder, så egentligen är det ju inte FK som är the bad guys, de har bara ett skevt uppdrag. Men, i och med att FK är ens enda kontaktyta så får ju de ta smällen för ens frustration vilket kanske inte är helt schysst.

Annons

Det som kanske stör mig mest är att man liksom måste fatta systemet. Typ att vissa specifika formuleringar i ett sjukintyg kan avgöra om du får sjukpenning eller inte, vilket bidrar till känslan av frustration, orättvisa och godtycklighet i något som borde vara rättvist och tydligt. Aja, nog om det.

Nu vill jag göra en liten nätt förflyttning och prata hårtvätt, heh, är ni med? När jag skrev tidigare inlägg om stökande hårbotten så var responsen förvånansvärt stor. Och jag kan inte vara den enda som i årstidsväxlingar och kallare väder får ett hår lika stabilt som en tvåårings humör.

Då var det megamånga som tipsade om följande produkter:

Annons

Jag har använt Maria Nila Heal sen den dagen men har en liten invändning och det är att håret blir fett väldigt fort? Samma med Neccin. Men visst, detta från någon som helst tvättar håret 1-2 gånger i veckan, heh. Nu krävs nästan tvätt varannan dag, var tredje med lite god vilja och torrschampo.

Men nu har jag en NY favorit här som mina fellow hårbottenstrulare bör känna till – ett märke som heter O’right (jag har beställt från Lyko men möjligt att det finns på andra ställen också. Och ja, det är veganskt, glutenfritt, GMO-fritt, klimatkompenserat osvosvosv).

Så, vill ni att det är unnsdag idag så är mina trumfkort följande (och Lord knows att vi behöver unnsdagar ofta nu):

 • Caffeine schampoo (för rätt normalt hår men för en hårbotten som behöver lite novemberkärlek)
 • Caffeine conditioner (samma som ovan)
 • Tea tree schampoo (för kliande hårbotten/mjäll – obs jag har inte mjäll men tyckte ändå de schampot är LJUVLIGT! Fick flashbacks från 90-talet när Body Shop började sälja Tea tree-produkter. Svalkande, mintigt och friskt.)

Annons

Sen finns det ett gäng andra varianter också om man har andra behov än klådreducering.

Och när vi ändå pratar hår och jag misstänker att det finns andra som har lite….låt oss säga mjukt (=fjösigt och platt) så hittade jag en gammal flaska när jag rensade badrummet med volymspray från Maria Nila (finns även i större förpackning här >>) som jag måste fått prov på någon gång. Och vet ni? Den var såhåå grym! Sprejar i den efter varje tvätt. Och ja, nu vet jag att jag beklagade mig lite över hårtvätt oftare och det är väl ett minus när man använder stylingprodukter men ja, måste man väga volymfluff med oftare hårtvätt vs platt fjun och hårtvätt mer sällan så….ja.

Fluffigt!

 

 

Annons

 

Dela på:

3 kommentarer till “Kan vi prata hår?”

 1. Sara skriver: 4 november, 2020

  Jag lobbar hårt för att bara tvätta håret med vatten. Mitt hår är inte fantastiskt men det var det inte innan heller och nu är det i alla fall gratis och det är oerhört miljövänligt. Min hårbotten håller sig ganska lugn också. Fast gillar man att använda stylingprodukter är det kanske inte bästa alternativet.


 2. Anja skriver: 4 november, 2020

  Jag tipsar om ekologiska, naturliga produkter för både hår och hud från C/o Gerd i Jokkmokk. Gå in på deras hemsida och kika. Där kan man läsa mer om hur man bäst tar hand om sitt hår och vilken produkt som är bäst för t.ex ”flygigt” skandinaviskt hår (cloudberry). Lycka till! 🍀


 3. Karin skriver: 12 november, 2020

  Tills för 8 år sen har jag alltid haft mer eller mindre problem med kli i hårbotten, sen hittade jag detta schampot hos min dåvarande frisör: https://jbeverlyhills.com/collections/blue/products/clarifier-shampoo
  svårt att hitta via återförsäljare i Sverige, men brukar hitta det på olika frisörsalonger ibland, typ kedjor som ligger i gallerior, och förut fanns det hos frisören på NK i Göteborg. Samma märke har tydligen ett för just skalpen också
  Solutions Healthy Scalp Shampoo, det hittade jag en återförsäljare för: https://www.bloomify.se/p/harvard-kvinna/j-beverly-hills-solutions-healthy-scalp-shampoo-350ml.html tror att de säljer billigt för att de bytt förpackning


Annons

Laddar