Therese Krupa
Annons

Idag har vi firat!

Idag galopperade en 9-årig tjej hem med ovanligt lätta steg. Vi hejade men hann inte mycket längre innan hon frågade:

–Vet du vad jag gjorde idag?

Jag hade allt på känn vad det skulle kunna vara, men lät henne berätta vidare:

Annons

–Jag presenterade min keynote idag!

Annons

Jublet från mor a.k.a hennes största supporter lät inte vänta på sig. Ni vet de i publiken som får en grej hos typ Oprah eller Ellen? VI PRATAR GLÄDJE! Måhända att jag inte är riktigt lika expressiv, men glatt och pussigt blev det.

Denna keynote som de senaste veckorna har orsakat magknipa (som Morris så outsägligt gulligt tror att det heter), orosmoln, irritation och frustration – idag fick Mira det hela överstökat och jag är så fruktansvärt stolt över den lilla tösabiten.

Vi kan väl säga som så att Mira inte har varit förtjust i att stå och hålla låda inför klassen. En rädsla som hon delar med typ en majoritet av världen, men som ändå, i hennes värld har fått henne att känna sig feg och dålig. Vi har under åren i lågstadiet haft en dialog med hennes lju-huvliga lärare som har tagit det på allvar men varsamt pushat och peppat med målet att Mira ska ha klarat av det innan 3:ans slut. OCH IDAG VAR DEN DAGEN!

Om vi firade? Eh ja. Jag galopper…okej skrittade iväg och köpte chokladmoussetårta som vi slevade i oss allihop. Och även fast Mira inte heller är den mest expressiva fanns det noll tvivel om att det var stolthet som gnistrade i de där ögonen ända till dess att John Blund klev på nattskiftet.

Annons

Och, apropå rädslor så sitter jag i detta nu och lyssnar på Life With Kids-podden med Martin Forster som gäst som avhandlar just oro och rädsla – hett lyssnartips y’all!

Ja, såhär såg det ut EFTER att vi hade ätit tårta pga vem tänker på att ta kort när det vankas chokladmousse?
Dela på:

7 kommentarer till “Idag har vi firat!”

 1. Sofia skriver: 30 september, 2020

  Hurra, heja Mira! Och vad fint av dig att fira det med tårta!


 2. Annika skriver: 30 september, 2020

  Svårslaget när ens barn klarat något nytt och som de sedan är så stolta över. Och framför allt när vi får fira framgångarna med dem 💕


 3. Anja skriver: 30 september, 2020

  Härligt! 🍰 Men keynote? 🤔


  1. Therese Krupa skriver: 30 september, 2020

   ja, alltså de gör presentationerna i keynote som de sen visar på skärm i klassrummet!


   1. Anja skriver: 30 september, 2020

    Aha! 💡


 4. anna skriver: 13 oktober, 2020

  Hej Therese! Vilken milstolpe😍 Jag undrar hur du mår och hur det går att jobba ❣


 5. Jennifer skriver: 18 oktober, 2020

  Tycker så mycket om att läsa om Mira och det du beskriver med hennes funderingar och grejer hon tycker är svåra/läskiga. Min dotter är väldigt lik och jag sliter mitt hår ibland alltså för att pusha exakt lagom mycket, men fasen vad svårt det är o va lätt att tvivla på om man öht gör rätt. Så svårt för andra som inte alls har såna barn att förstå, typ men äh låt henne slippa bara. Men då skulle hon ju missa så oändligt mycket roligt och alla förtjänar väl att ha den där stolta blicken du beskriver. Tack för att du delar med dig helt enkelt!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar