Therese Krupa
Annons

Februarifejset i fåfängans tid

Okej men häromdagen såg jag mig i spegeln och vad ska jag säga? Jag var inte 100% överväldigad av skönheten som reflekterades. Sen kom jag på att februari sällan är en månad som levererar på den fronten kanske pga att man har fått cirka 36 minuters sammanlagd soltid sen i september.

Annons

På tunnelbanan – var det kanske samma dag som spegeln talade sitt ärliga språk? – satt jag och lyssnade på det senaste avsnittet av podden Billgren & Wood och mellan Slussen och Medborgarplatsen hör jag Elsa (Billgren) kvittrande konstatera att hon känner sig så otroligt fin just nu.

Alltså avundsjukan denna rugguggla upplevde under återstoden av tunnelbanefärden är kanske anledningen till att Gud tyckte att avund kvalade in som dödssynd. Varför känner inte jag mig otroligt fin en typ tisdag i februari? Eller ja, typ aldrig, egentligen?

Annons

Så, jag gjorde det man lätt gör som 40-årskrisande fåfäng person – jag lät det lilla klickfingret köpa hem en liten, liten arsenal av grejer som ska ge mig whatever Elsa is having.

Jag har ju skrivit om mitt hårstrul ett par en miljard gånger men nu börjar jag kanske tänka att det inte är ett tillfälligt strul utan det nya normala. Min mentala bild av ett hår innan det att 3 barn byggde sina kroppar inuti min, måste jag nog släppa taget om. Hejdå, det var trevligt att känna er, alla välfungerande hårrötter.

Men, nu har jag IGEN fått det här schampot från Maria Nila (adlink) rekommenderat (AV TROVÄRDIGA KÄLLOR) och ja, nu blev det ett köp för att jag har hållit mitt löfte att använda upp alla halvtomma och halvfulla schampo- och balsamflaskor som tagit upp plats i skåpen under alldeles för lång tid, INKLUSIVE små hotellflaskor som slunkit med i en necessär från den tid då man BODDE PÅ HOTELL DÅ OCH DÅ.

Annons

Jag har tidigare rekommenderat både Neccin no1 (adlink) och ACOs Dry Scalp – båda två ÄR bra och minskar kliandet men jag tycker att mitt hår blir fett rätt fort. Men vet andra som är jättenöjda så kanske att det är min hårkvalitet som spökar.

Men nu ska jag även följa upp mina sköldkörtelvärden igen. I samband med lite tester som jag tog i höstas fick jag vid ett av provtillfällena ett TSH-värde på 5,5 vilket ju är utanför referensintervallet. Och håret i amningsvikarna är ett konstant stubb – jag vet inte om det liksom bryts av längs färden ut i världen? Ett tag trodde jag att håret var på konstant utväxt, att det kom mer och mer där i vikarna. Men håret har alltså inte blivit tätare så det verkar snarare som att det växer ut ett par retliga centimeter för att sedan brytas av/lossna. Tack för det, livet.

Låt oss återvända till denna dystra dag i tunnelbanan då jag dessutom tog en bild på mig själv i den människohatande tunnelbanebelysningen.

Annons

Men vad händer här?

Ja, jag kanske köpte hem en ögoncreme (adlink) efter det. Och det kanske var så att ögoncremen fanns som en del av ett kit som kanske hette The Key to Youth (adlink) och jag kanske köpte hela kitet med hull och hår pga namnet och pga det var typ halva priset mot värdet av produkterna.

Aaargh vad jag inte tar detta med åldrandet bra just nu. Aaargh vad jag önskar att jag hade iallafall 2% av Elsa Billgren i mig nu. Aaargh vad segt det är att ha mens men det är ju en helt annat sak men jag var tvungen att få det ur mig.

Annons

Men EN sak som iallafall är väldigt bra det är att jag hade vett att köpa 1,1 kg godis i helgen och det åker fram om 3, 2….ok hejdå.

Dela på:

13 kommentarer till “Februarifejset i fåfängans tid”

 1. Madde skriver: 9 februari, 2020

  Jag köpte hudvårdsprodukter för över tvåochetthalvttusen i fredags pga februarianledning. Not much Elsa här heller således.


  1. Therese Krupa skriver: 9 februari, 2020

   Åh <3 Kanske mars blir vår månad? (HOPPAS!) Och om det du köpte visade sig vara mirakelprodukter så vet du EXAKT var du ska delge det.


 2. Evelina skriver: 9 februari, 2020

  Alltså. I hear you sister. Jag lever också i en värld av vab just nu och drog på mig en liten ögoninflammation lagom till sömngångarens topp. Insåg då att mina brungula jättebågar INTE går ihop med en det gråa stackars ansikte som möter mig i spegeln. Jäjä, efter regn…


 3. Anna-Lena skriver: 9 februari, 2020

  Åhhh jag har också hårproblem – fast värre if I may say so myself. Ditt hår ser underbart ut! Mitt hår är crazy! Växer ej. Frissigt, skört, bryts av. Kort, tunt, vikar = check. Minen på min väldigt trevliga och snälla toppfrisör senast var inte något att bevara för eftervärlden. Hon (med chockat ansiktsuttryck): ”VAD har du gjort med ditt hår på sex veckor. Det är avbrutet! Jag har aldrig sett någon med så dåligt hår. Du MÅSTE kolla med din doktor.” Eh. Ok. Doktorstid bokad, men jag tror det är hopplösa hormoner. Är 46 🙈. Well, vill bara säga att vi är fler som brottas med vårt hår i februari. Kämpa!


 4. Kristin skriver: 9 februari, 2020

  Å, jag har exakt samma med håret och vikarna efter trean. Och fyller också 40 nu. Börjar liksom förlika mig med att detta är håret status på ålderns höst? Fick hypotereos efter tvåan, kolla upp värdena igen tycker jag <3


 5. Malin skriver: 9 februari, 2020

  Igenkänning på den! Har i någon sorts utseendeångest i helgen googlat på sminkturtorials (stavas det så?) för att hinna ngn sorts inspiration till detta dassiga, feta/torra ansikte. Hamnade på Bianca ingrosso och kände ”japp, låt mig göra ett helhjärtat försök till att få till samma felfria make”. Allt kändes bra tills hon nämner att hon måste ha MINST 40 minuter varje gång hon sminkar sig. Jahaja, jag som har ca 4 minuter på mig på morgonen att ägna ansiktets yttre attribut fick otacksamt stänga ner skärmen och återgå till bitterheten. Lägg till fett hår, utväxt och onoppade bryn också. Vem vet, kanske blir vårens trend. Häpp!


 6. Frida skriver: 9 februari, 2020

  Kan jag glädja dig med att jag blev väldigt avundsjuk på din fina hy? Själv tyckte universum att det inte räckte med bristningar och håravfall som belöning för att bära två barn i min kropp och amma dem i sammanlagt 2,5 år. Nej, fullt utblommad rosacea OCH vuxenacne skulle jag få också. Vem trodde man skulle behöva bekymra sig för acneärr när man passerad 34?!!


  1. Emma skriver: 16 februari, 2020

   Frida
   Jag fick också rosacea och acne efter 2:an (har haft det mer el mindre hela vuxen ålder men spårade ur efter andra barnet). Det läkte inte ut av sig själv och jag kämpade med krämer och supertvätt och allt möjligt, sen träffade jag en fantastisk läkare som gav mig antibiotika (!!!) och vips så blev hyn bättre än i hela mitt liv. Hon typ räddade mitt liv, har alltid kämpat men efter detta så bara lite lätt rocasea. Kommer inte ihåg vad antibiotikan hette men det var en variant för just utslag/inflammation i ansiktet. Läkaren tyckte jag skulle äta det konstant men hyn blev så bra på en kur (två veckor) så jag äter inget mer.

   Alla läkare som sagt jag är hopplöst fall typ och så en som kunde hjälpa mig!


 7. Nettan skriver: 10 februari, 2020

  Åh, stor igenkänning på icke-i-mitt-livs-bästa-fas-just-nu. 😅 En sak jag alltid undrat över schampo och balsam likt dessa från Maria Nils, det står anpassad för dagligt bruk, jag blir alltid så himla flottig i håret av dessa, är dom tillverkade så att man ska bli flottig om man nu bara vill tvätta håret två gånger i veckan?
  En annan sak, otroligt viktigt med vår sköldkörtel-hälsa, läs på vad du borde ha för värden för att må bra, för de svar du får från vården är alltid baserade på ett gemensamt snitt där man kan må bra, dvs inte alltid rätt värden för att du ska må bra. Så lurigt och okunnigt av vården.


 8. Jennie skriver: 10 februari, 2020

  Kolla upp skölkdskörteln pronto skulle jag säga! Jag hade värden på 3,8 och då tyckte en okunnig läkare att jag kunde sluta med Levaxin (som jag åt under grav), jag var inte påläst och litade på läkaren. På uppföljningen tre månader senare hade jag värden på 140 (!!) och mådde skit. Är nere runt 1-2 nu och livet känns lite lättare.


  1. Therese Krupa skriver: 10 februari, 2020

   OJ! Ja, måste kolla, ska gå och ta blodprov i dagarna. Skönt att du mår bättre!


 9. Ida skriver: 10 februari, 2020

  Ja, det schampot är toppen!! Men jag behöver komplettera med den lilla burken inpackning som en lägger i hårbotten, ljuvligt!


 10. Sara skriver: 12 februari, 2020

  Jag kommer ihåg ett gammalt avsnitt av säker stilpodden där Emilia och Ebba förfasade sig över att många äldre kvinnor klippte kortare frisyrer. Jag gissar att de inte riktigt förstod vad som händer med många kvinnors hår när man blir äldre. Ett tunt, stripigt hår med slitna toppar gör liksom ingen glad.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar