Therese Krupa
Annons

Så. Mycket. Ljud.

Nu måste jag kolla IGEN om jag är ensam om detta oerhört störande beteende.

Ponera att man får för sig att hantera disk medelst diskmaskin när barnen har lagt sig. Köket ligger hyfsat/väldigt nära sovrummet alternativt att man har ett lyhört hem.

Annons

När man då åtar sig detta hushålleliga hedersuppdrag och ska försöka göra det så tyst som man är kapabel till för att undvika att väcka barnen, ja då tappar man typ 92% av sin motoriska förmåga. Kasper, 2 år hade gjort jobbet bättre, iklädd tumvantar. Allt. Låter. Så. Orimligt. Mycket. Varenda enhet man tar i slår i en annan. Glas glider ur händerna som om man hade svept ett dussin hotshots, bestick ramlar på andra…köksföremål som frambringar en ljudmatta som överröstar valfritt lekland. Durkslag, silar och rivjärn skapar oljuv och framförallt ofrivillig musik. Man typ håller i en tesil och den väsnas? Och barnen vaknar såklart.

Annons

Finns andra lika motoriskt svagbegåvade eller är jag äntligen unik?

Ska outsourca diskjobbet till den här rediga gossen framöver

 

Dela på:

7 kommentarer till “Så. Mycket. Ljud.”

 1. Sofie skriver: 8 januari, 2020

  Ursäkta redan innan jag skriver detta
  Kanske inte ens borde skriva
  Men, jag har fört ett jäkla liv i köket och badrummet hela tiden sedan sonen kom till världen
  Den lilla ….. – fritt för eget ord får stå ut och somna om och om inte, så finns inget val. De somnar tillslut
  På allvar. Jag är ensamstående och har varit sedan sonen var 6 månader.
  Han har inte haft någon som smög runt honom, för då hade vi två inte kunnat hålla ihop med livet, skola, jobb, hus, hund, logistik osv
  De måste lära sig att det låter och kanske till och med tycka att det är trevligt
  Lyssnade på gamla avsnitt från Alex och Sigge idag
  Mysiga minnen när de har hört sina föräldrar stöka runt fast de borde sova
  Skit i att vara tyst, stöka av den jäkla disken så att det blir frid i livet sen


 2. Mon skriver: 9 januari, 2020

  Gjorde precis samma sak igår. Ungens sömn är fn sporadisk så vi är trötta o slitna. Behöver all sömn vi kan få ihop.
  Tog ut hela överhyllan från diskmaskinen för vår masin står i tvättstugan (ingen plats i köket) som är mittemot ungens rum.
  Klart som fan att jag inte lyfter den högt nog för att placera den tyst på köksbänken utan brakar helt sonika in i bänken och allt skramlar o låter. Suck.


 3. Elin skriver: 9 januari, 2020

  Vår yngsta (idag 4 år), var från start så SJUKT lättväckt och dessutom svårlagd. Så vi hade hört om det här med dammsugare, att det kan göra att barnen sover bättre. Testade, verkade funka, kom på att det finns dammsugarljud på youtube, gled sedan in på olika sorters sk ”White noise”. Det gör att barnen är invaggade i en monoton ljudmiljö som på samma gång eliminerar tex ljud från tappad disk osv. Tycker själv att det här är genialiskt och det har hjälpt oss med mer ostörd nattsömn. Vi spelar nuförtiden ”Brown noise 90 minutes” på Spotify på repeat hela nätterna.


  1. Therese Krupa skriver: 9 januari, 2020

   Så er topplista från decenniet som Spotify sätter ihop var en helt otrolig mix av white noise? Vi har faktiskt kört de när de var bebisar, dock Best of hårfön, heh. Kanske ska dra på igen när det vankas vansinnesdisk?


   1. Elin skriver: 10 januari, 2020

    Haha, precis!


 4. Elisabeth skriver: 10 januari, 2020

  Det är pga ”tänk inte på en blå elefant”-effekten. Du fokuserar på att INTE låta, skramla osv, men hjärnan klarar inte av att hantera det där ”INTE”. Det är ju som med allt annat, om man koncentrerar sig på att inte säga något dumt i ett känsligt läge, nog sjutton blurpar man ur sig just det. Bland skärmflygare är det en klassiker, man ska landa på ett jättestort fält, som har ett enda ensamt träd i mitten. Mycket gott om plats, men ändå är det en orimligt stor andel som prickar precis i trädet. Hjärnan och kroppen samverkar på gott och ont.


 5. Susanna skriver: 19 januari, 2020

  Jag var klumpig redan innan barnen. Nu är det totalkatastrof. Kontant blåmärken överallt för att jag går in i saker, tappar ALLT – även om jag står helt still kan telefonen flyga ur handen, nedfläckad jämt för att jag alltid spiller. Det har gått så långt att jag lyckades stuka fingret när jag skulle dela en Toblerone, den satt visserligen hårt men ändå :(.


Annons

Laddar