Therese Krupa
Annons

Bästa avslutningsaktiviteten?

Så, imorrn är det skolavslutning på iallafall Stockholm stads skolor så jag ska fiska fram min gamla studentklänning och binda mig en krans eller inte. Det jag SKA göra (Lex 2018 dock minus allt drama, hoppas jag okej livet?) är att ta med servetter och OM jag borstar på mascara innan avfärd bör den med fördel vara vattenfast.

Annons

Förra året var ju minst sagt en speciell avslutning men jag har en liten förhoppning om att i år initiera någon form av avslutningstradition. Jag tänker att ett sånt åtagande måste vara 1. lustfyllt för alla inblandade 2. något som avviker från det vi brukar göra 3. inte för krävande (varken logistiskt, ekonomiskt, fysiskt eller psykiskt) eller spektakulärt då det ska kunna upprepas årligen

Annons

Jag gör en liten konstpaus här för att ni ska mobilisera och förstå vad som väntas. 

NI SKA KOMMA MED FÖRSLAG! Jajamän! Eller, för all del berätta om ni hade några minnesvärda traditioner som små som vi skulle kunna planka rakt av. Vore så mysigt att höra. Det känns ofta som att vår generations föräldrar var mästare på att koka soppa på spikar och lyckades hitta på grejer med klart sämre förutsättningar än vi. Eller så är det bara en nostalgisk konstruktion, jag vet inte. Johan, min man, berättade till exempel att de åkte till en närliggande hembygdsgård och åt glass. Kvalar in på samtliga punkter ovan, minus hembygdsgård.

Här är för övrigt jag + bröder på en skolavslutning häromåret (läs: 1987)

Annons

Dela på:

22 kommentarer till “Bästa avslutningsaktiviteten?”

 1. Mikaela skriver: 10 juni, 2019

  När jag var liten (född 81) åkte vi till Kärsön för att spela minigolf och fika räkmacka efter skolavslutningen. Jag tror att jag ska återuppta den traditionen med mina barn, minus räkmacka som mina mat-omogna barn aldrig skulle ta i med tång.


 2. Sara skriver: 10 juni, 2019

  Glace au four med tomtebloss! Som nyår fast i juni. Kan medföra risk för brännskador både på grund av tomteblossen och den där marängen som ska brännas av i svinhet ugn men ändå rätt lätt att göra. I morgon äter vi den framför Sveriges slutspelsmatch mot Chile.


 3. Josefin skriver: 10 juni, 2019

  Från lekis och fram till studenten så firade vi alltid in sommarlovet att blanda ihop den störtsta marängsvissen E V E R! Jag får än idag sommarlovs pirr i magen av att äta sviss😂


 4. Line skriver: 10 juni, 2019

  Mitt största barn brukar vilja gå på bio och glassfik. Bio känns inte så somrigt, tycker jag, men det är ju inte min skolavslutning 😊. Förra året hade den lille sin första skolavslutning och valde Bounce som sin grej. De brukar få varsin bok i present.


 5. Elin skriver: 10 juni, 2019

  Vi låter alltid skolbarnen bestämma middagen på kvällen. Nästa år har vi alla tre i skolan som ska bestämma maträtt tillsammans (eller restaurang), förväntar mig kaos då😉 Sen får dom bestämma aktivitet resten av kvällen, det brukar sluta med familjespel.


 6. Sofia skriver: 10 juni, 2019

  Absolut glass efteråt antingen hemma med lite extra roliga tillbehör eller ute på kafé.
  När vi blev äldre åt vi ute om avslutningen var innan lunch och så fick vi bestämma vad vi åt på kvällen tillsammans 😊


 7. Catarina skriver: 11 juni, 2019

  Fick pannkakor med vispgrädde och hjortronsylt av mormor, morfar läste betygen med värsta pokerfejset😍
  Med mina barn var det jordgubbstårta , och sommarleksak till landet, typ badbollar, badminton osv anpassat efter ålder


 8. Anna skriver: 11 juni, 2019

  Tradition a la 80-tal som jag ska införa här hemma också: Fika hemma efter skolavslutningen (hembakt + typ wafers vanilj, bara att blanda hejvilt). Sen får alla barn en ”sommarpåse” = vit soppåse som mamma skrivit sommarpåse på och sen lagt i några presenter av sommarkaraktär, t ex frisbee, en bok och lite såpbubblor. Så mysigt!


 9. Nora skriver: 11 juni, 2019

  Min mamma spelade alltid Janne Hammarlunds ”skolsången” på vinylspelaren på morgonen när vi vaknade till skolavslutning. Hon är lärare själv så det var verkligen med glimten i ögat. Älskar det och får pirr i magen av den låten. Gör likadant med mina barn nu. En bok i present efteråt.


 10. Carro skriver: 11 juni, 2019

  Vi brukade inte göra något speciellt till avslutningen och gör inte det med mina barn heller. Vi firade studenten med buller och bång dock.
  Vi brukar ge nya kläder, pennskrin, pennor, sudd och kanske något annat litet kul inför skolstarten för att göra barnen taggade på det nya läsåret. 🙂


 11. Karolin skriver: 11 juni, 2019

  Har infört traditionen att äta glass till frukost på nationaldagen. Kanske du kan ha på avslutningsdagen 😄. Sockerstinna barn är bäst! Fast glassfrukosten består av amerikanska pannkakor, frukter i olika former och färger, diverse frön och nötter och sist men inte minst glass. Vanlig gräddglass kör vi på än så länge för barnen är rätt små. Men tänker att man kan utveckla åt alla håll 👌🏻👌🏻 OBS stora mängder kaffe behövs för att kompensera ut det slibbiga. Sedan kan det vara bra med tidig lunch eller nåt typ av mellanmål på förmiddagen 😄


  1. Anna skriver: 12 juni, 2019

   Utmärkt förslag! Är uppvuxen med glass och jordgubbar till frukost på skolavslutningsmorgon – så totalt förbjudet och galet och underbart på samma gång tyckte man då man var liten (och hela vägen till studenten). Glass till frukost ftw!


 12. Fröken K skriver: 11 juni, 2019

  Vi åt tårtor i vår trädgård. Ibland hade vi en vän el mormor o morfar på besök. Mysigast som jag minns var när mammas vän farbror Ivan(tänk dig en Pettson-gubbe som är konstnär) var på besök. Mys för hela slanten och högtidligt att Ivan kommit tyckte jag. Jag tyckte också om att vara uppklädd o plocka blommor den dagen. Ska väl tilläggas att vi bodde väldigt naturskönt ute på landet med typ en park till trädgård ( gammal prästgård) så idyllen var liksom total. Mitt tips idag är nog tårta el glasstårta ( en enkel: typ tåg med hjälp av glassblock och kakor o godis på) och kanske såpbubblor till varje barn.


 13. Janna skriver: 11 juni, 2019

  Jag gjorde ingenting efter min avslutning, fick en glass kanske…Tror man ska sätta ribban lågt i vanlig ordning då barn är inblandade i aktiviteten. Typ picknick/glass i parken och god middag. Eller en enklare utflykt. Gillar idén med sommarpåse som någon skrev om innan.


 14. Becks skriver: 11 juni, 2019

  Vi gick alltid till ett fik och åt prinsesstårta. Vi var aldrig annars på fik så för min del var det väldigt högtidligt. Dock är ju jag med barnen och fikar i tid och otid så känns inte som att det skulle bli lika högtidligt för dem. Gillar idén med sommarpåse som någon berättat om.


 15. Rebecka skriver: 11 juni, 2019

  Vi åt pizza på restaurang vilket vi aldrig gjorde annars, det var högtidligt!


 16. Anna skriver: 11 juni, 2019

  Vi gick alltid hem och åt jordgubbstårta efter avslutningarna. Ev var traditionen viktigare för mamma än för oss, men det var ju gott med tårta 🙂


 17. Karolina skriver: 12 juni, 2019

  Vi åt alltid glassen”Americana” i rund förpackning. Heter Rocky Road nu. Vi fick den bara på skolavslutningar och det känns fortfarande högtidligt för mig att äta den. Jag tror på att isolera random mat/upplevelse/whatever och bestämma att det äter/gör vi bara på skolavslutningar. Då kommer det bli väldigt speciellt även om det inte är nåt märkvärdigt.


 18. Hanna skriver: 12 juni, 2019

  Vi gick alltid till hembygdsgården och åt glass 😂


 19. Lilja skriver: 13 juni, 2019

  Vi låter barnen dekorera varsin bakelse/kladdkakebit – köper typ bär strössel och grädde och sen får de go bananas. Sjukt nöjda kids!


 20. Sofia skriver: 15 juni, 2019

  Vi gick på kinarestaurang. Det känns inte så stort nu men då var det en gång om året.


 21. Anni skriver: 18 juni, 2019

  Vår tradition var 1. Titta på folk, klättra på lejon i Kungsan, ibland även äta glass där, sen 2. Gå på kinarestaurang. Väldigt lagom och bra tyckte alla.


Annons

Laddar