Therese Krupa
Annons

Vad stör du dig på hos din partner?

Hörni, jag tänkte att vi gemensamt här kunde vältra oss i partnerfrustration! VISST LÅTER DET HÄRLIGT??!!!!!

Mmm, här ska det ventileras! I och med att jag initierat denna aktivitet är det inte mer än rätt att jag börjar.

Annons

Innan jag börjar kanske jag ska klargöra att Johan på de allra flesta plan är ett praktexemplar till människa.

Så, med det sagt – över till ett beteende som får mig att vilja välta världen (eller toaletten):

Johans toalettvanor. Vänta, skrev jag vanor? Jag menar NATURLIGTVIS ovanor. Eller vänta, jag menar egentligen dårbeteende.

Johan måste nämligen gå på toa precis när det passar som sämst. Iallafall i världen där jag bor.

Annons

När Kasper var pluttig och jag hade avslutat ett amningsmarathon och hade oåterkallelig träsmak i rumpan och räckte över honom till Johan för att äntligen få lite andrum och sträcka på kroppen.

-Vänta, jag måste bara gå på toa.

Maten står färdiglagad på bordet (ofta av Johan, ska tilläggas) och vi har ÄNTLIGEN jagat samtliga familjemedlemmar till bordet.

-Vänta, jag måste bara gå på toa.

Barnen är idiottrötta och vi måste valla dem i säng med omedelbar verkan.

-Vänta, jag måste bara gå på toa.

Alla står påklädda i hallen efter massiva mobilieringinsatser, redo att gå ut till bilen.

Annons

-Vänta, jag måste bara gå på toa.

Jag har burit på feberklängig, gnällgalen unge och imploderar om 3…2….

-Vänta, jag måste bara gå på toa.

ALLTSÅ WTF?! Så många timmar, förmiddagar, DAGAR man själv har hållit sig, trots att blåsan känts som en överfylld vattenballong i lågkvalitativ latex, redo att förse hela kroppen med urin. Så många amningssessioner man uthärdat panikpinknödig, så många nätter med en sovande bebis på bröstet som knappt medgett en naturlig andning utan risk för uppvak, än mindre en tripp till toan.

-Vänta, jag måste bara gå på toa. ASSÅ KNIP FÖR I HELV!

Nu måste jag få höra vad ni stör er på, dunka ut frustrationen i kommentarsfältet bara! Oversharing is caring.

Partnerpersonen med kisskonstigheterna till vänster på vår BARNFRIA dagfest häromhelgen

Dela på:

86 kommentarer till “Vad stör du dig på hos din partner?”

 1. Caroline skriver: 2 juni, 2019

  Älskar min partner och skulle inte vilja leva utan honom MEN hans snus prillor som hamnar här och där och dosor! Blir tokig när man hittat en i botten på toan och de ser ut som nån glömt spola, eller han lagt 3-4 vid sängen eller alla 7511 st dosorna som ligger överallt !!

  Sen förstår jag helt de där med toa vanorna, tror de är mansgrej då min sambo är likadan


  1. Therese Krupa skriver: 2 juni, 2019

   Kissinkompetens verkar klart vara en manlig grej, ja. HerreGUD!


   1. Sofia Lindberg skriver: 3 juni, 2019

    I så fall är jag mannen vi vårt förhållande 😬


 2. Malin skriver: 2 juni, 2019

  Är det där något de lär ut på någon hemlig kurs för blivande pappor? Fast här sägs det inte till, utan helt plötsligt är människan borta.

  Nä, men vad kul att du gick på toa IGEN. Själv gick jag i morse och nu är kl 14. Skjut mig!

  Eller när vi ska städa… Ja, men jättekul att du börjar städa den där lådan som du inte rört på 3 år just idag när hela lägenheten ser ut som ett helvete! Känns som en mycket bra prioritering.

  Men jaja, det kunde ju ha varit värre om vi säger så.


  1. Therese Krupa skriver: 2 juni, 2019

   Hahhahah! OMG minns att min pappa var likadan när vi var små och mamma blev galen – hon röjer hela huset medan pappa tycker att fläkten borde djuprengöras.


   1. Emma skriver: 2 juni, 2019

    Haha! Igenkänning på den också!


  2. Mariana skriver: 2 juni, 2019

   Men ja! I helgen skulle vi få besök. Av olika skäl (bla ej ledig natt på ett halvår med en uselt sovande bebis) lackade jag ur och bestämde mig för att för en gångs skull inte köra mitt städ-laga mat-klä på barnen-maraton. Jag lägger mig med bebisen och vilar (sov när bebisen sover, ni vet..). Det är två timmar kvar, badrummet är lortigt, köksgolvet krasar av gamla smulor, treåringen springer omkring i pyjamas, disken tornar upp sig utanför den ej tömda diskmaskinen och vi har ingen plan för vad vi ska bjuda på. Min kära hälft bestämmer sig då för att börja rensa bort vinterkläder. När jag kommer upp sitter han i godan ro, mitt i kaoset, och putsar sina vinterskor väldigt omsorgsfullt. Kände då att vi liksom inte kommer från samma planet..


   1. Anna skriver: 12 juni, 2019

    Hur gick det med besöket? (Vem hade bjudit in till besöket?)


  3. Emma skriver: 3 juni, 2019

   Ja, dessa prioriteringar med städ. Exakt samma sak här! Den där lådan som inte getts en blick på flera månader ska helt plötsligt gås igenom. Grundligt. Garderoben ska genast rensas. Varje plagg provas. Sorteras. När, jag trodde, att vi skulle städa huset tillsammans!


  4. Vickan skriver: 4 juni, 2019

   Igenkänning!! Det där bråkat vi om VARJE gång vi städar. Typ jag föreslår städning pga gäster som ska komma, han hakar på men står sen och rensar pärmar, förvaringsboxar i tvättstugan eller I RECEPTLÅDAN🤯 Inte preciiiiiiiis där gästerna kommer att titta…


 3. Emma skriver: 2 juni, 2019

  Hahaha! Igenkänning på den!! Men din man går iaf på toaletten INNAN ni åker iväg. Här tjatar vi på barnen att ”säkerhetskissa” och när vi sen åkt 20min I bilen och la kiddos sover.. Ja då, då ska mannen minsann stanna och pinka (tror inte jag behöver förtydliga att man inte vill väcka sovande barn i onödan om man ska åka långt) Annars är det väl det klassiska, hänga genomsvettiga träningskläder lite varstans och tro att dee så fint så torka utan att vi andra svimmar 🙂


  1. Therese Krupa skriver: 2 juni, 2019

   Hahha men det är ORIMLIGT!!


   1. Anette Peterson skriver: 4 juni, 2019

    Så underbara kommentarer!!
    Känner igen alltihop! Trodde det bara var MIN man som just prioriterade SITT skrivbord när vi ska storstäda!
    Jag sitter o fikar på min balkong nu och gapskrattar!!
    You made my day!❤️


 4. Anna skriver: 2 juni, 2019

  Exakt samma med toalettbesöken här också!


  1. Therese Krupa skriver: 2 juni, 2019

   Hahhaha men vad ÄR detta för synkat stört beteende?!


 5. Isa skriver: 2 juni, 2019

  Min man älskar att mäta saker. Det är typ så att jag ba – vi kanske skulle tapetsera köket? Han mäter alla väggar, tak, allt. (trots att han vet exakta måtten då han typ byggt det själv) jag ba – vi kanske skulle gräva ner en buske här? Han ba – *mäter* mmm kanske *mäter* en kväll så såg han att våra nybytta fönster såg konstiga ut. Då ägnade han 45 minuter åt att mäta med laser, tumstock, måttband och alla andra mätgrejer han hittar för att inse att dom som byggt fönstren gjort karmen större på 2 av dom. Då behövde han nästan kbt. Älskar honom mest i världen och han är bäst, även på att mäta. PS. Han kunde inte komma i tid dom första 2 åren vi va ihop, men det börjar gå till sig nu


 6. Nina skriver: 2 juni, 2019

  Samma ovana som din karl? Och vilken jävla tid det ska ta och kissa då!? Och då ska vi inte ens snacka om nr 2. Herre min je. Sonen har ju börjat få fjunig musche innan far är färdig för att natta honom 🤯


 7. Maja skriver: 2 juni, 2019

  Jepp! Min man och min svärfar är likadana. Alla står färdiga i hallen, garanterat sena till vårt vi nu ska, barnen infångade…
  Då är någon av dem plötsligt borta och toadörren låst. Då ska det bajsas…

  Påminner också om min styvfar för tjugo år sedan. Gjorde morgonbestyr i lugn och ro medan han tog en cigg. På husets enda badrum med dusch. Så när resten av familjen skulle duscha mötte man en härlig doftmix av bajs, rök och sån där blom-spray.. för DEN tar ju bort all lukt! Kan fortfarande minnas den stanken och kräkas lite i munnen.. oäääh….


 8. Malin skriver: 2 juni, 2019

  Mitt bidrag om min bättre hälft blir hans oerhört ocharmiga förmåga att skylla ifrån sig! ”Jag glömde handla för du påminde mig inte”. Som att det är MITT fel. Jag blir ju 100 gånger mer sur när dem bortförklaringen kommer än om han bara säger ”JAG glömde”. Double loose lixom!


 9. Nejdå inte är jag bitter.. skriver: 3 juni, 2019

  Åh. Jag blir så bitter. (Sån är jag) när jag läser sånt här. Känner igen mig så mycket i toalettbesöken. Stup i kvarten alltså! Och inget är ju så irriterande som när karln måste stanna på vägen hem från Umeå för att kissa! Jag, höggravid, hade inte ens en tanke på det. Man håller sig. Punkt. Att jag råkar vara lärare i lågstadiet kanske drar min förmåga att hålla mig till extremiteter men det försöker jag kompensera. 🤓

  1. Att han verkar oförmögen till att torka av bordet. Städa bort efter måltid kan han (Gud att jag ens skriver detta) men torka av efter ryms inte i detta minne.
  2. När han lagar mat kan han inte minimera mängden spill och kladd. Han vispar och rör runt i en stekpanna med köttfärssås som om livet hängde på det (och överallt i köket finns spår av dagens middag).
  3. Ursäkten ”Jag tänkte inte på det”. Låt mig förklara;
  Det står en soppåse utanför ytterdörren för den som först går ut genom dörren att ta med till soptunnan. Denna kan man helt sonika ta stora klivet över och bekymmersfritt åka till jobbet fastän man ska sätta sig i bilen som står precis bredvid stället vi har soptunnan på…. Eller annan valfri grej som jag ser som självklart att uträtta som han saknar förmågan att se. För att han inte blivit lärd naturligtvis. (På riktigt, bristande föräldraskap hos hans föräldrar som nog inte tänkt på att han skulle växa upp en dag).

  Skitirriterande. Hm.. varför är jag inte i ett lesbiskt förhållande nu igen?


  1. Hilda skriver: 4 juni, 2019

   Ja, jag kan inte låta bli att undra om det skulle vara annorlunda med en kvinna?! Antar det – det kommersiella alltid vara en som är MER på ena eller andra sättet. Men detta med att automatiskt ta hänsyn, typ självklart hålla så andra ska slippa vänta osv osv – DET ser jag baske mig oftare hos kvinnor.


 10. Frida skriver: 3 juni, 2019

  Min man lagar all mat som den hobby kock han är och jag tvättar, plockar och gör allt annat samt organiserar allt som rör familjen. När jag var förändraledig undrade han ofta vad jag egentligen gjorde om dagarna hemma eftersom det inte stod mat på bordet när han kom hem.
  Nu pluggar jag heltid och jobbar halvtid och han är uppriktig överraskande hur stökigt vårt hem är och all disk som är i köket och alla leksaker på golvet och att jag slutat plocka. Jag har 30 min varje kväll det jag hinner då gör jag.


 11. Emma skriver: 3 juni, 2019

  När vi ska någonstans, tidigt på morgonen. Eller ska ha kalas för den delen.. Jag kliver upp tidigt, fixar kycklingsallad och mackor till dagens fotbollscup, bakar tårtor eller ser till att hunden är långpromenad. Han sover. Eller läser tidningen i all oändlighet.
  Tur att jag säkert också har dåliga sidor, även om jag inte kan komma ihåg någon på rak arm…


 12. Christina skriver: 3 juni, 2019

  *lol* Min man måste också kissa i tid och otid. Han hävdar bestämt att han läst att kvinnor har mycket större blåsa samt att de har starkare muskler att ’knipa’ med…:).

  Dessutom är han (och i rättvisans namn även äldsta dottern) ’nyckelnödiga’ vilket innebär att så fort de kommer hem och låser upp ytterdörren blir de AKUT kissnödiga och hinner knappt till toan…


 13. Sara skriver: 3 juni, 2019

  Har inte med inlägget att göra, men hittade på hormoner&hemmorojder igen efter ett tags frånvaro (shame in me 🤭), och undrar nu var är Sofia?


  1. Therese Krupa skriver: 3 juni, 2019

   OMG HAR DU VARIT FRÅNVARANDE!!!??? Heh. Jo, det gäller även Sofia som valde att sluta för drygt ett år sen pga tidsbrist, stress och livet i stort. Så nu kör jag, Tessan här sen typ en månad! Välkommen tillbaka!


 14. Isabelle skriver: 3 juni, 2019

  Min sambo är ju helt perfekt.
  Men, 1 -Att han glömmer berätta livsviktiga saker som hänt eller som han gjort. (Som när han noga packade upp en väska jag precis hade packat och ställt i hallen och vi ska flyga om ett par timmar.) Det som är bra med att han är tyst är att jag kan prata mycket…
  2. Att han blir stressad och inte kan parkera. Alls. Men han försöker parkera i 90 km/h fast han är stressad? Bra att vi har företagsbil?… Annars kör han bättre än jag.
  3. Att han ibland för att hjälpa till gör exakt samma sak som jag. Istället för att tänka okej hon fixar sallad och dukar. Jag kanske kan städa badrummet… Nej istället fixar han sallad och dukar samtidigt och liksom tar över det jag börjat eller är i vägen för mig? Men jag tror att jag uppskattar att han inte tar initiativ egentligen?


  1. Therese Krupa skriver: 3 juni, 2019

   HAHAHHAHAHHAHAHHAHA! Kraftigt underhållande!!!


  2. Eva skriver: 7 juni, 2019

   Enormt roligt!!!!


 15. Helena skriver: 3 juni, 2019

  Det jag stör mig mest på hos min sambo är nog oförmågan att se. Han har visserligen dålig syn, men seriöst… Ibland är det oviktiga saker, som att han inte ens noterat att jag ställt ut fyra ganska stora blommor på trappen, trots att de var mitt framför näsan på honom när han kom hem. Mest är det dock oförmågan att se sådant som att det ligger tvätt som behöver vikas och plockas undan, eller saker på diskbänken som kan bli stående lääänge om jag inte tar hand om dem.


  1. Elin skriver: 3 juni, 2019

   Vilken igenkänningsfaktor på den med att inte kunna se. Min man hittar inget som inte ligger överst/står längst fram. Har aldrig någonsin gjort. Ibland har jag också testet hur länge de tomma mjölkpaketen han ställt på köksbänken kan stå där innan de hamnar i pappersinsamlingen. 6 dagar tror jag. Nu har lappen från hans nya shorts legat kvar på köksbänken trots att han diskat åtminstone 7 gånger sedan han lade den där.

   Bytt gardiner, bytt handdukar, planterat ut blommor, rensat rabatter, allt utan att han sett. (Detta gör i och för sig att jag har slängt åtskilliga av hans gamla onödiga saker, för han skulle ändå aldrig se det 😆)


  2. Elin skriver: 6 juni, 2019

   Vilken igenkänningsfaktor på den med att inte kunna se. Min man hittar inget som inte ligger överst/står längst fram. Har aldrig någonsin gjort. Ibland har jag också testet hur länge de tomma mjölkpaketen han ställt på köksbänken kan stå där innan de hamnar i pappersinsamlingen. 6 dagar tror jag. Nu har lappen från hans nya shorts legat kvar på köksbänken trots att han diskat åtminstone 7 gånger sedan han lade den där.

   Bytt gardiner, bytt handdukar, planterat ut blommor, rensat rabatter, allt utan att han sett. (Detta gör i och för sig att jag har slängt åtskilliga av hans gamla onödiga saker, för han skulle ändå aldrig se det 😆)


 16. Maja skriver: 3 juni, 2019

  Hahaha! Det här är så roligt att läsa! 😂😂
  Min mans sämsta sida är att han är världens absoluts mest slarviga människa. Han tappar bort nycklar, plånböcker, mössor, cyklar och allt annat. Han har en knäpp förmåga att ställa allt han inte vet var han ska göra av i garaget (som för övrigt typ inte går att gå in i för det är så rörigt). Senast i helgen hittade jag en chokladask (oöppnad) i garaget. Har vi slut på matlådor är det i garaget man ska leta, hittar man inte nån av barnens jackor så leta i ja just det i garaget. Jag förstår inte logiken?!?! 🤯 Ska han plocka undan efter maten står alltid nåt kvar, en flaska ketchup, en ost eller nåt annat, alltid. Dessutom torkar han ALDRIG av bordet. Hur svårt kan det vara?
  Och där krockar vi rejält då jag är ganska ordningsam och aldrig tappar bort saker. Jag vill ha ordning och reda och varje sak på sin plats vilket redan är omöjligt med fyra barn men de kan jag ändå ha lite överseende med men inte med en vuxen man… Tur att han är så bra annars!


 17. Akrin skriver: 3 juni, 2019

  Jag älskar min man men inte hans ibs. Den gör att han har samma beteende som alla andra män här fast med nummer två då. Tvångsmässigt, var vi än ska. Vår stora tjej har somnat(!) med ytterkläderna på i hallen ibland på väg till lekparken på grund av detta.

  Annars uppskattar jag inte hans oförmåga att bli stressad av barnens gråt, alltså när båda barnen gråter i kanon och jag stressar runt som en yr höna för att få klart snacksgrönsaker innan middagen samtidigt som jag lagar tre sorters mat (ibs-vänlig, kräsna barn-vänlig och god mat till mig) så kan han börja berätta något helt oviktigt och inte ens börja duka… och när jag påpekar det blir han irriterad för att jag avbryter. Men annars är han toppen 😁


  1. Karin skriver: 12 juni, 2019

   Åh vad befriande att höra att det finns någon mer där ute med ibs-man. Jag veeeet ju att det inte är hans fel men blir ta mig tusan tokig av att det ska springas på toa precis överallt pga detta. Och så lagar jag alltid tre maträtter varje dag 😵🔫


 18. Anna skriver: 3 juni, 2019

  Min man är också bäst såklart o jag uppskattar att han städar, MEN den enda formen av städning som hans huvud prioriterar är dammsugning och rengöra spishällen med speciellt medel från Electrolux typ. Det kan ligga grejer ÖVERALLT men han ska dammsuga först. Igår dammsög han inför att hantverkarna ska komma o riva ur vårat badrum, whaaaat?


 19. Rebecca skriver: 3 juni, 2019

  Min sambo är bra på extremt många plan. Men att multi-taska är inte hans grej.

  Ska vi laga mat och han måste berätta om något som hänt kan han inte göra båda dem samtidigt utan traskar omkring i köket (vilket gör mig galen) och berättar – sen kan han börja laga mat. Eller typ om vi ska packa upp mat efter storhandling samma grej traskar omkring och pratar (medans jag pratar och packar upp såklart). Det fina är ju att han efter något sådant tycker att vi gjorde det tillsammans fast att han bara gick omkring och var närvarande typ.


 20. Malin skriver: 3 juni, 2019

  Alltså det där med lååååånga, opassande toalettbesök verkar komma magiskt med papparollen! Och vi har bara en toa så 😬🙄
  Men allvarlig dys-strukturi kallar jag det när vi tokstädar hemma inför besök om 3…2…1! Och jag hittar honom sittandes vid köksbordet med alla mina smycken!? ”Vad GÖR du!?” undrar jag såklart med stress-svetten rinnandes. ”Jag putsar alla dina silversmycken” svarar han lugnt🤯🤣


 21. Rebecka skriver: 3 juni, 2019

  Just nu är jag grymt irriterad på min sambo som är för snål för att köpa nya garderober (vi har nyss flyttat) och spenderar TIMMAR på att hitta garderober på Blocket. För att sedan spendera timmar på att hämta dem och lämnar mig ensam hemma med tre barn (varav en nyfödd), istället för att vi kunnat kirra nya på IKEA på några timmar och sluppit bo i plastsäckar i 6 veckor. Och han tar också över när jag engagerar mig i garderobsbyggning (jo, man får likförbannat bygga ihop de igen) och blir förvånat irriterad när jag inte fixat mat. Nä, för jag skulle bygga garderober (typ egentid) så du skulle fixa mat och jag ville få lite paus från frågor om ”är det natt i Australien nu? Varför är det natt där? ”Hon slog mig!!!!!” ”Jag har bajsat/är hungrig/välte ut vatten/ vill gå ut/läsa en bok/ etc! GAAH!!
  Hans argument är: men tänk vad mycket vi sparar.
  Jag har lust att kontra med: men tänk också på hur mycket jag hämndshoppar på Internetz för de små penningarna du sparat in, hehehe.


 22. Emma skriver: 3 juni, 2019

  Vilken igenkänningsfaktor på toabesöken och att älskade sambon inte ser saker som behöver göras hemma i det vardagliga småplockandet. Men det nya uttrycket jag har börjat få säga till barnen nu är : fråga inte pappa nu, han tänker😂 Han kan inte svara, inte ens ett enkelt ja eller nej. Är han upptagen med nått inne i huvudet då är det bara o vänta. 😬


 23. Johanna skriver: 3 juni, 2019

  Min man har svart skägg. Stort. Vilket jag tycker är snyggt. Och det är ju inte helt hans fel men de där svarta skäggstråna ramlar ju av i badkaret ( där han inte sköljer av för alla vet ju tydligen att man sköljer innan man startar sin dusch) och lite överallt. Otroligt jobbigt då de där håren ser ut som en helt annan sorts hår….


  1. Anja skriver: 3 juni, 2019

   Vi har svarta hundhår som vivlar runt, t.ex lossnar från kläderna och lägger sig på toasitsen. Ser också ut som nåt annat.


 24. Sofia skriver: 3 juni, 2019

  Topp tre:
  1. Varje gång vi ska få besök eller ska åka iväg så kommer min man på att han ska duscha ungefär 10 min innan gästerna kommer/vi måste åka. Så det där sista fixet med att klä på barnen/ställa i ordning osv. är jag alltid ensam om att göra. Vet inte HUR många gånger jag välkomnat våra gäster med ”Hej, välkomna, NN är i duschen, han kommer strax!”
  2. Packar upp matvarorna, ställer dem på diskbänken och lämnar allt. Alltså VARFÖR?!! Lämna allt i påsarna eller ställ in det där det ska vara direkt!
  3. Ställer tallrikar och kärl med massa mat i i diskhon och lämnar där. Använder gärna diskhon som sophink och slänger dit fruktskal och annat skräp. Så jäkla äckligt att tömma och städa upp, så OTROLIGT onödigt extra arbete!

  Bonus:
  Klär på barnen alldeles för små kläder. När jag påpekar att sonens byxor slutar halvvägs upp knäna: ”Men dom låg i hans garderob” Jaha, förlåt då att jag missat att rensa ut just det där paret byxor i tid/råkat lägga lillasysters byxor i hans skåp.

  Bonus 2:
  Tycker tydligen att tomma pet-flaskor är fina att titta på. Kan inte komma på någon annan anledning till varför de annars ska radas upp i prydliga rader här och var i köket istället för att läggas i påsen med pant.

  Bonus 3:
  Den där oförmågan att se att man försöker få till något fint. Som kvällen innan julafton när man gått och pyntat och fixat och gjort i ordning ett jättefint litet jullandskap på sideboarden i vardagsrummet: Pepparkakshuset, vackra ljus, skålar med godis, julblomma, barnens julstrumpor som hänger redo att fyllas med små presenter. Nämen se, så fint, där har vi ju ett PERFEKT ställe att lägga laddare, hörlurar, snusdosan och lite skrynkliga kvitton. Så himla mysigt när barnen vaknar på morgonen och de får se snusburken som tomten lämnat åt dem!


  1. Helena skriver: 3 juni, 2019

   Min man måste också notoriskt lägga allt skräp i diskhon innan jag säger till honom att slänga det i soporna.
   Kan man liksom inte slänga förpackningen direkt istället för att vänta tills morötterna är skalade ovanpå och det gärna ligger någon disk under… det blir mycket jobbigare!! Varför inte ha en tom diskho när man ska skala och slänga skräp direkt?!?


   1. Maria skriver: 11 juni, 2019

    Åh jaaaa! Varför?! Så onödigt jobb i efterhand! Desamma att slänga ner använda besrick i diskhon istället för att direkt lägga i diskmaskinen. Fattar inte logiken!


 25. Jess skriver: 3 juni, 2019

  Jag kan irritera mig på att allt måste göras direkt. Som efter en måltid, jag tar allt till diskbänken men måste sedan ta hand om bebis och barn 4 år så jag struntar i att ta in det i diskmaskinen (Det kan jag göra när bebis sover). Han är tvärt om. Det ska in i diskmaskinen även om bebis gråter högljutt hela tiden. Olika prioriteringar helt enkelt!


  1. Jeanette skriver: 12 juni, 2019

   Hehe..i detta avseende är jag som din partner. Hatar att ha saker kvar.


 26. Sara Hjalmarsson skriver: 3 juni, 2019

  Störiga beteenden min snubbe kör/har:

  1) Att han kan kliva upp på morgonen en ledig dag och då dra på sig jeans och skjorta som han hade dagen innan på jobbet. Så sjukt osoft?! Inte ur hygiensynpunkt alltså (han är renlig av sig) men för att det ser så sjukt obekvämt och omysigt ut när vi andra sitter i typ morgonrock vid frukosten och han sportar skjorta.

  2) Att han är världssämst på att planera sin klädsel över lag. Är det kallt ute klär han sig för lätt. Är det varmt ute pälsar han på sig. Ska han packa för resa tar han typ med sig fem par byxor men inga t-shirts.

  3) Att han lagar maten i helt fel ordning. När köttbullarna är rullade och ligger i pannan och steks börjar han skala potatisen.

  4) Att han TROR att han berättat skitviktiga saker för mig, men i själva verket inte gjort det.

  5) Att han inte skjuter in stolen efter sig och att han lämnar köksluckor öppna.

  6) Att han envisas med helt sjuka Kalle Anka-lösningar. Som när vi behövde få till avrinningen från vår badtunna. Då byggde han en sån där vattenledning av plankor som Farbror Melker gjorde. Funkade bra. NOT!


 27. Josefin skriver: 3 juni, 2019

  Generellt är väl tajming som är den sämsta egenskapen hos den manliga parten i detta hushåll. Tex vi ska till Skansen, jag jagar runt barnen för att få på ytterkläder, matsäck, extra ombyte osv osv…vad gör han? Ställer sig och börjar slipa knivar??!!!???! Va?
  Eller vi ska på släktmiddag; precis när vi ska knyta ihop säcken och komma iväg…han hoppar in i duschen???!!! Som om det BARA var han skulle iväg och kan göra sig klar på nolltid. När alla är klara är barnen och mannen piffiga och fräscha, jag är ett vrak.
  Packa diskmaskinen är en annan grej, jag börjar tro att han blundar när han gör det…hälften så mkt får plats och det blir dubbelt så jobbigt att plocka ur…


  1. Vickan skriver: 4 juni, 2019

   Alltså jag har funderat på hur det kommer sig att de gör helt ovidkommande saker mitt i alltihopa… Är det att de inte SER nästa steg i flödet på något sätt? Och därför tycker att det finns en lucka för att typ… putsa silver/slipa knivar/whatever


 28. Jonna skriver: 3 juni, 2019

  Ok, topp tre:

  1. Blir plötsligt BLIND när han ska leta efter något. Öppnar luckor och tror att allt ska vara i exakt ögonhöjd annars existerar det inte.

  2. Jag lagar mat och han tar hand om sopsorteringen. VARJE GÅNG sopsorteringen är full BLIR HAN FÖRVÅNAD! Det kan ju ha något med att han inte slänger något där utan det är bara jag efter matlagningen och då i hans huvud tycker han det är MITT FEL (!!) att soporna behöver tömmas så ofta! 😂

  3. Om han hittar något han vill ha på blocket så ringer han inte direkt utan väntar i flera dagar så 70% av gångerna är varan (självklart!!!) såld redan. Sen muttrar han om att den redan var såld i en vecka eller två….

  Förvånansvärt nog älskar jag han i iallafall….


 29. fanny s skriver: 3 juni, 2019

  Omg min man är precis likadan! Alltid ska han gå på toa precis när vi ska sätta oss att äta. Alltid! Jag fattar liksom inte…maten har stått i ugnen och lagat sig själv i en timme, han kunde inte gått på toaletten under den timmen????????????????


 30. Pernilla skriver: 3 juni, 2019

  Bästa kommentarsfältet på länge! Min man är verkligen toppen på så många sätt men kan ändå bocka av följande punkter som tidigare kommentarer handlat om:

  – Opassande (och orimligt många!?) toabesök
  – Märkliga prioriteringar vid städning innan gästerna kommer (rensa avloppet i tvättstugan är ett favvoritminne)
  – Att börja fixa med EXAKT SAMMA SAK som jag håller på med istället för att göra något annat
  – När han plockar undan är det alltid, alltid någon/några saker kvar på bordet eller bänken. Ketchup, ett vattenglas, en tom kartong med mjölk osv..


 31. Fru Bitter skriver: 3 juni, 2019

  Hahaha! Underbart inlägg! Topp tre här hemma:

  1. Sättet han äter godis/chips på, det låter så mycket att jag är beredd att slänga ut honom med huvudet före. Chips hetsäter han och trycker in hela minnen full så att jag ibland måste säga ”ingen ska ta de ifrån dig” Kanske har något att göra med att han är minsta syskonet och varit van att hetsäta för att syskonen inte ska sno, vem vet?

  2. Att han inte kan fokusera på en sak. Ska vi möblera om ett rum slutat det med att han sorterar skor eller något annat helt ologiskt…

  3. Tiden han spenderar på toa för att bajsa. Ibland är det så uppenbart att han hör kaoset utanför med tre barn men ändå inte skyndar sig, sjukt provocerande! Vid något tillfälle har jag till och mer fått knacka på för att se att han inte fått en stroke eller nått…


  1. Emma skriver: 4 juni, 2019

   Hahahahahaha, skriver under på samtliga punkter!


  2. Anna skriver: 4 juni, 2019

   Haha vi har inte kommit ifrån än att låsa dörren till toan då barnen är små så när jag är trött på lite för långa toalettbesök säger jag bara ”gå in t pappa på toan” mohaha


 32. Mrs perfect skriver: 3 juni, 2019

  Åh vilken igenkänning på vad många skriver! Men mina topp tre:
  1. Lägger sina smutsiga äckliga strumpor PÅ tvättkorgen! Vi har en tvättkorg med lock som man alltså måste lyfta på för att lägga i tvätten. Så varenda förbannade dag får jag först lyfta hans äckliga strumpor o lägga dem där i innan jag kan lägga i mitt eget.
  2. Slänger precis ALLT i slasken istället för i soporna! De skiljer ju typ fem cm från sopen! Plus att vi då har en självöppnande låda till soporna! Han behöver inte ens använda händerna för att vare sig öppna lådan eller dra ut nåt kärl.
  3. Inför varje gång vi får gäster, ska åka osv. ”Jag tar bara en snabb dusch!” Men hallå?! Tack! Själv stressar man ihjäl sig och löser allt med barnen o sig själv o sen hoppar han in ”lite snabbt” i duschen. O de är ingen snabbdusch, för han kommer alltid på att han måste raka sig, trimma näshår, blåsa håret, bajsa eller vad som! Pust!


 33. Linnea skriver: 3 juni, 2019

  1. När vi städar BÖRJAR han med att dammsuga så att man måste dammsuga igen efter allt dammande osv (vem göööör det?!), dessutom gärna i typ mittenrummet helt planlöst. Alternativt börjar han dammsuga tavelramar och besticklådor, för det är verkligen prio i ett hem med en tvååring? Kanske skulle kunna plocka upp den torkade leran över hela köksgolvet? Torka av bordet? Bädda sängen?
  2 Att han aldrig byter sängkläder och när jag gör det så går han o lägger sig efter att ha rakat sig EFTER DUSCHEN! Detta resulterar alltså i små skäggstrån i dom nya lakanen och jag går apeshit!
  3 Att han efter en jobbig natt när barnet legat mellan oss och kastat sig fram o tillbaka i någon form av dvala hela natten svarar ”men bara sov, han går ju inte iväg precis” när jag hålögd säger att jag är trött efter en skitnatt.. KLART SOM FAN ATT JAG HADE SOVIT OM JAG HADE KUNNAT!

  Tur för honom att han i övrigt är jordens bästa pappa!


  1. Becks skriver: 4 juni, 2019

   ”Och jag går apeshit” Hahaha! Så roligt uttryck! Kommer lätt slänga mig med det från och med nu!


 34. Karin skriver: 3 juni, 2019

  Egentligen är ju mkt ovan hemskt..

  igenkänningen är hög! Och jag skrattgråter när jag läser andras kommentarer. Men det är ju hemskt.

  Min man är en intelligent människa med karriär, så bevisligen inte svagbegåvad. Men, ja han tar på barnen konstiga kläder (typ sommarkläder på vintern, för litet, dunjacka vid plus 20 osv) med förklaringen ”det låg ju där”.

  Kommer inte ihåg ngt som rör APT, friluftsdag, matsäck eller tider. Trots att han som sagt minns allt sånt om det rör hans jobb.

  Toa besök har jag prioriterat bort på ett läskigt sätt. Men han går ju när han är nödig så länge han tycker sig behöva. Oavsett vad.

  Städning ska vi inte ens prata om. Han städar genom att skjuta allt till kanterna på ett rum eller köksbänk el dylikt.

  Allt sånt är ju fula ovanor som man kan skratta åt men som också liksom bygger på det hemska uppdelade könskodade liv vi hamnat i….


 35. Ve skriver: 3 juni, 2019

  Alltså GUD, vilka underbara inlägg – och läskiga, instämmer jag med föregående talare. Plötsligt känns det så galet lyxigt att vara skild och singel! 😀 😀 😀


 36. Post it? skriver: 3 juni, 2019

  Oh, intressant inlägg och kommentarer. Stor igenkänning på toabesöken – hade ingen aning om att det var så vanligt förekommande! Eller jo, hört om dem som flyr undan oljud och ansvar med barn och lämpar över på frun. Vi har inga barn.
  Känner också igen det någon skrev om snus och snusdosor. Och att lägga saker där man försökt göra fint. Stor suck! Jag blir tokig på smutsiga strumpor som läggs i t.ex tv-soffan eller varför inte mitt på matbordet (på väg till tvättkorgen?) Mest galen blir jag ändå på att han går iväg då vi (jag) pratar. ”Jag ska bara byta byxor” Alltså, jag får antingen gå efter, ropa eller pausa vad jag vill ha sagt. Sjukt nonchalant beteende. Tror knappast att han gör så tillsammans med andra, på jobbet t.ex. Han svarar ibland inte då jag pratar. Så jag måste fråga om han hört. Varför inte bara ge ett enkelt litet respons? Aghhh!!!

  Några som har några bra lösningar? Funderar på att sätta post it lappar på alla hans ovanor…snusdosa på fel ställe – post it lapp. Skåpdörr lämnad öppen – post it lapp, smular kvar på bordet, ni fattar? Skulle väl bli mer uppenbart hur otroligt många irritationsmoment jag råkar på under t.ex en dag och varför man blir tokig emellanåt.

  Ett boktips: ”Familjens projektledare säger upp sig.”


 37. Lin skriver: 3 juni, 2019

  Min man killgissar å det grövsta! Som exempel: konversation med mäklare. Mäklare pratar om ett hus i ett område vi aldrig varit i (skulle precis flytta till staden). Min man säger: Ja! Just det. Det är huset brevid den där gröna villan med dubbelgarage va?

  Eftersom jag varit med ett par gånger börjar jag då i regel gapskratta och hulka ut: Du har ju aldrig varit i den här staden förut! Du hittar ju bara på!

  Varpå mäklaren ler ansträngt och ser obekväm ut.

  När ovanan blir underhållning, ladies n gents!

  PS. Liknande har hänt med präst, läkare och byggarbetare. I throw him under the bus every time! Och det är det roligaste jag vet!


  1. Becks skriver: 4 juni, 2019

   Hahahaha! Fy fan vad roligt sagt av dig! 😂😂😂


  2. Anja skriver: 6 juni, 2019

   Haha, läste först kill-kissar – säkert då det var på tal i inlägget och i flera kommentarer. 😊


 38. Emma skriver: 4 juni, 2019

  Hahaha hög igenkänningsfaktor på alledes för många saker!
  Min sambo vet inte heller vad torka av bordet är! Vi har en treåring så det är ju inte så att bordet efter en måltid är mer rent än smutsigt… likadant med barnstolen 🙈

  För övrigt så ställer han allt han ”ska göra av någonstans” (typ efter att ha rensat garderoben vid otroligt dåligt valt tillfälle ofc) precis innanför ytterdörren. Sen står det där i dagar, veckor… otroligt bra placering i en för övrigt minimal hall med barnvagn och annat som faktiskt MÅSTE vara i en hall.

  Hans behov av att raka huvudet/ skägget när det som sämst passar rent tidsmässigt är skitstörigt. Han borde ju veta ungefär hur ofta det behövs göras men lik förbannat kommer han på det en kvart innan vi ska iväg nånstans med resultatet att jag (som såklart gör iordning mig sist och då också får minst tid för det) står där med blött hår, halvsminkad och med ostruken klänning och ba ”ja men visst, raka dig du, jag klär på barnen, packar skötväskan, och roddar ut allt i bilen PLUS fixar mig för att du måste raka bort TVÅ MILLIMETER av ditt hår på huvudet. Inga problem.” 😂


 39. Sara skriver: 4 juni, 2019

  Jag har snart varit gift med min käre högutbildade man i 20 år, trots att:
  1. Han fokuserar så inihel… på det projekt han för tillfället är insyltad i, så han tar inte in något jag säger (t ex att jag ska iväg på något på söndag kväll). En tid senare blir han förorättad när jag nämner det igen och dessutom pekar på den gemensamma kalendern där jag för längesedan skrivit in evenemanget. Och givetvis krockar det med något han planerat in efter att jag berättat. Vems är då ansvaret att lösa barnvaktsfrågan… och varför är HAN förbannad?

  2. Om han ska berätta något för mig och/eller för barnen så kan han inte sammanfatta det lite kort, oavsett ämne, utan det blir nästan alltid en långrandig utläggning. Tweenien börjar visa rätt tydligt att hon helst skulle snabbspola. 😀

  3. (Igenkänning från tidigare kommentarer) Gamla glasburkar, kaffetermosar m m blir stående odiskade i diskhon i vårt ganska lilla kök hur länge som helst eller tills jag blir frustrerad nog att ta hand om dem.

  4. Apropå att inte hålla sig: civiliserade människor kväver sina gäspningar i många sammanhang, men det klarar inte maken, utan kan plötsligt börja gäspa med stort gap och ljudeffekt och sen kan han liksom inte sluta. Både det ouppfostrade och själva ljudet stör mig något vansinnigt.


  1. Fia skriver: 5 juni, 2019

   Hahaha alltså det där med att inte kunna sammanfatta något, igenkänning på den! Barnen rusar runt och är dödligt hungriga/trötta/speedade/ledsna/illgråter/slår sig osv, vi står i köket och han ska berätta något.. sen blir han sur för att han blir avbruten. Herregud.


 40. Karin skriver: 4 juni, 2019

  Så många bra kommentarer och SÅ hög igenkänning på föa toalettbesökandet. Vad är det rimligtvis som gör att det i regel tar 20 min för en man att klämma ut en korv, torka sig, dra upp brallorna, tvätta händerna och gå ut igen när exakt samma procedur tar 2 min för en kvinna? Vill de tvångsmässigt sitta och njuta av ”doften”?
  Sak två som stör är när vi kommer hem från tex en resa el Ica MAXI och bilen är fullpackad. Männskan kilar till huset TOMHÄNT! Inte en väska, inte en påse, ingenting förutom en nyckel (och mobiltelefon förstås – återkommer till det). Alla vill väl få ur prylarna ur bilen och in i huset lite snabbt och rappt?
  Det helt absurda användandet av mobilen. Den får jag ofta tillbakakaka på dock men, det går ju att se hur mycket man sitter/står/går/etc. Brukar kontra med att vi kan jämföra skärmtid, det brukar då bli tyst…
  Kan bli knäpp på mycket men dessa tre saker är all time high i irritation.


  1. Post it? skriver: 6 juni, 2019

   Mobilen, ja! Glömde nämna den. Jag använder min mycket, absolut. Men han har sin näsa över den närmast tvångsmässigt tycks det ibland. Har jag sällskap sitter jag inte försjunken i den. Så himla oartigt.


 41. Johanna skriver: 4 juni, 2019

  Känner för övrigt igen mig i många grejer som står ovan,verkar vanligare än vad jag trott. Meen min sambo gör en fruktansvärt irriterande grej,V A R E N D A gång han gör något här hemma,dvs typ dagligen.Om det så är att diska(de få ggr det händer)eller om det handlar om att slå i en spikjävel. Han visslar!och nu snackar vi inte om en harmonisk trudelutt som du faktiskt kan känna igen och veta vad det är. Nej nej,det är samma monotona förbannade vissling om och om och ooom igen.Dottern sitter med peltorkåpor till slut och ber pappa att snälla sluta vissla, och jag sitter i ett hörn och andas profylax andning med konstiga ryckningar i ögonbrynet. Han märker inte ens själv att han gör det,jag har snällt (och skrikigt)bett om att han iaf kan vissla något vettigt om han nu promt måste göra det. (Helst av allt bara hålla käft.)Har än så länge inte nått resultat i den frågan haha.


 42. Hanna skriver: 4 juni, 2019

  Tack för det roligaste jag läst på länge! Och herre min je! Trodde bara det var min äkta hälft som hade orimligt långa toasessioner. Och detta med projekten som dras igång när vi ska städa. T.ex. organisera i förrådet eller dammsuga soffan minitiuöst medan resten av hemmet ser ut som katastrof.

  Men min topp-ett-grej jag stör mig på: tidningsläsningen på helgerna. Då ska varenda notis i DN läsas, plus vår lokaltidning. Tar i runda slängar hela förmiddagen, vilket innebär att vi aldrig gör något spontant hela familjen tillsammans före lunch på helgerna. (Har vi planer läser han ”bara” någon timme).


 43. Tejp skriver: 4 juni, 2019

  En av våra sänglampor har varit lite sönder i lampskärmen sen lääääänge. När den för ett par veckor sedan gick sönder totalt (skärmen satt fast med EN tråd i själva lamp-anordningen) lagade min make den med tejp. TEJP?!
  Sonen (5 år) utbrast stolt ”när jag blir stor vill jag bli lika bra på att tejpa som pappa!”. Jag dog.


 44. Jenny skriver: 4 juni, 2019

  Tafattheten! Det driver mig till vansinne när det alltid är jag som måste styra upp saker, typ som att dottern behöver äta mat, få frisk luft, etc. Nu kan han packa blöjväska inför att vi ska bort iallafall efter att jag blev förbannade när han klagade på att det tog så lång tid för mig att bli klar. Konstigt när det är jag som byter blöja, klär på barn och packar till alla…

  Annan sak som stör mig är när jag ber honom ta dottern för att jag behöver göra saker och han säger ja men sitter ändå kvar vid telefonen/datorn/går iväg och gör något annat. Säg inte ja om du inte menar det!!!


 45. Emelie skriver: 4 juni, 2019

  Vi dricker te varje kväll när barnen lagt sig, alltid på mitt initiativ – jag frågar honom varje dag, jag fixar, jag tömmer de där himla tesilarna sedan föregående kväll… Men inte en enda gång när han gör eftermiddagskaffe till sig själv på helgen frågar han om jag vill ha en kopp te. Aldrig. För han ”tänker inte på det…”.


 46. Emelie skriver: 4 juni, 2019

  Och såklart att han aldrig kommer på att barnen behöver mat förrän det är försent. Jag har försökt vänta ut honom ibland på helgerna, för att se hur lång tid det tar efter normal lunchtid innan han styr upp något (om inte jag visar tecken på att göra det), men jag får ge upp varje gång. Både jag och barnen hade blivit helt oregerliga om vi skulle vänta tills han tar tag i det hela…


 47. Charlotte skriver: 4 juni, 2019

  Åhh gud vad roligt kommentarsfält – förutom en detalj. Jag inser att jag är mannen, gud det är ju jag som har orimligt många toabesök (hallå man måste gömma sig någonstans), inte ser att det är stökigt och sprider ut mig och är en allmänt jobbig partner (förhoppningsvis älskvärd dock). Det störigaste min man gör är att han inte litar på att jag kan packa, t ex när ska vi på semester så ber han mig packa (rimligt). Jag packar till mig och barnen, sen packar han upp allting och kommenterar varför jag valt just de kläderna och om jag faktiskt inte glömt regnkläder/badkläder. Han har oftast rätt men ändå, ingen skulle dött om vi glömde lite saker…. han kan inte heller koppla av, stressar mig. Hela tiden har han nya projekt och suckar över allt som borde göras. Jag är nöjd med att ligga i soffan efter jag fått barnen i säng och fundera lite över livet. Men jag tror vi kompletterar varandra 🙂 (gud hoppas det, låter ju ovan som han borde skilja sig från mig!).


  1. Karin skriver: 5 juni, 2019

   Oh, skönt att det inte bara är jag 😂😂😂
   Jag är också den stökiga, ineffektiva och soffälskande. Han vill ha det städat och håller ordning, får saker gjorda, etc etc. Dock vinner jag med hästlängder i packa-kompetens och planera mat. Skönt 😅 Och ärligt talat är det nog tur att inte båda är så drivna som han är (jag varvar ner honom också ngr snäpp), då hade vi bangat in i väggen. Men jag hade kunnat städa mer, det hade jag………


   1. Line skriver: 9 juni, 2019

    Jag är med er ganska mycket faktiskt 😊 Fast det är jag som packar åt/gör iordning mig och barnen medan han gör sitt. Även om det har blivit bättre med åren.


 48. Emma skriver: 5 juni, 2019

  Måste ju också bidra lite…

  1. Kan inte hitta saker, ungefär lika dålig som barnen på att leta.. Sen tar det mig ca en minut att hitta det saknade föremålet varpå mannen säger ”den låg inte där när jag tittade i alla fall”

  2. Som någon skrivit ovan, det verkar omöjligt att göra helt fint efter en måltid, bordet torkas aldrig av och slasken är tydligen omöjlig att tömma på matrester.

  3. Det går inte att slänga mjölkpaket etc. dessa ställs på diskbänken för att de ska få ”stå till sig” innan de slängs. Tomma möjlkpaket sånär som på några droppar ställs tillbaka i kylen för ”du kan ju ha den mjölken i kaffet”. Tomma chokladpapper hittas ofta också. När jag tror att vi har choklad till fredagsmyset så har vi ofta några smulor och lite pappper…

  4. Och denna toalett, kanske inte i tid och otid, men ska han på toaletten så vet man att det tar minst 20 min, även om han bara ska kissa?!?

  5. När han är sjuk så ska tempen tas konstant, det piper inne ifrån sovrummet minst 10 ggr om dagen, för ”man måste ju se om man blir bättre eller sämre”!!
  Det kan man tydligen inte känna själv!

  6. Detta med att städa, ska vi ha gäster så kan han sätta igång med att städa vårt ”kontor”, sätta in papper i pärmar, damma osv.. Detta rum går aldrig någonsin våra gäster in i.. När jag fyllde år för några år sen hade vi tidsbrist som vanligt, vi behövde duka, förbereda massor av kaffe osv.. Vad gör min man? Jo han går ut och trimmar gräset?!! Jag såg svart…

  Förutom detta är han världens bästa 🙂


 49. Ysmania skriver: 5 juni, 2019

  Min man är en bra make och far och vi varit ihop i 20 år, och jag har varit medveten om att vi har olika tolerans för stök sen vi blev ihop.
  Nu, 2 barn och ett hus senare har vi löst det hela med städfirma varannan vecka. När han bröt axeln för ett par år sen och blev enarmad och ännu odugligare på att städa så sade jag upp mig som ordningshållare och krävde städfirma. Den har stannat kvar och det är nog bra för vårt förhållande. Det är som så många andra har det; ser inte stöket, bryr sig inte om smuligt skräpigt golv, torkar inte av bordet eller bänkar. Det där lilla sista fixet som gör att det ser rent ut! I övrigt har han även en imponerande dövhet när det kommer till att höra när barnens tjafs håller på att gå över styr, för han är djupt försjunken i twitter vid matbordet! AAAHH! Eller laga mat i rimlig tid, typ slänga fram nåt för barnen att tugga på innan katastrofen slår till (överhungrigt barn lägger sig och gråtskriker) och hela måltiden kajkar ur. (Jag är visserligen likadan, så det är nog därför jag snappar upp vad som håller på att hända).
  Men som sagt, bra och ha och snögger att se på, är han.


 50. TantaugustaTantaugustastekopp.wordpress.com skriver: 6 juni, 2019

  Det här är ju bland det bästa jag sett på internet nånsin 😂
  1) Tiden. Min man kan aldrig komma i tid privat (i jobbet funkar det bevisligen). Han är notoriskt sen och saknar helt förmågan att skynda sig. Ofta beror förseningarna på
  2) Toabesök. I timmar. Varje dag. Alltid vid mindre passande tidpunkter. Och då har han förstås med sig sin snuttefilt:
  3) Telefonen. När jag lämnar köksbordet och disken till honom för att fixa tvätt, lägga barn, packa/lägga fram saker i för morgondagen så fastnar han med telefonen. När jag sen lägger mig sitter han fortfarande kvar vid bordet, all disk orörd. Och sen muttrar han över att jag lägger mig tidigt medan han måste vara uppe och plocka undan saker.

  Det här driver mig till vansinne varje dag även efter 19 års förhållande. Så man antar att han har annat som väger upp 😄.


 51. Anna skriver: 7 juni, 2019

  Jag är tyvärr oftast den vimsiga och slarviga i stunden samt kan felprioriterad ibland vid städning, rensa någon låda etc men jag är bra på att packa och hitta saker om jag inte är stressad, då kan jag bli blind. Stackars min man projektledaren. Men jag har några bra sidor också. Som tur är. Jag kan bli irriterad på följande hos min man: 1. Totalt oförmögen att skölja ur mjölkpaket, mjölken som rinner ur luktar ju surt, alltid jag som torkar upp o sköljer ur paketet. 2. Kan bara resa sig och lämna hela bordet så ALLT står framme även hans tallrik som kunde flyttats till diskmaskinen direkt plus mat som kan bli dålig. 3. Vi har helt olika syn på hur länge mat kan stå framme. Smör o ost ska tydligen in direkt. Helst innan jag ens anv det. Han o sonen anv o ställer in. 😁 Mat som lagats kan stå i timmar, hallå livsmedelshygien??? Jag som jobbat i storkök vill kyla ner o bums in i kyl när måltiden ätits men nej nej.
  Det som störde mig allra mest var timingen när lillen var plutt o jag tagit natten( tog ALLA ftr) med alla uppvak o amningspauser då när jag ev ville ha en paus på lördagen( han jobbade jag var hemma) kl 07.00 då skulle datan spelas


 52. Sara skriver: 8 juni, 2019

  Det där med nummer två alltså. Varför?! En gång höll vi på att missa ett anslutningsflyg pga att han satt på toa för länge. Dom tvingades ropa upp honom i högtalare flera gånger: ”last call, xxxx xxxxxxx, go to gate NOW!”


 53. Anna skriver: 9 juni, 2019

  Älskar min pojkvän galet mkt MEN: alla fisar 😵😵 oftast bara på toa men hur mycket gaser kan det finnas i världen? Han släpper verkligen loss och hörs i hela huset, varje gång på toa, oavsett om han bara kissar. Och det här med toabeteende överlag är nog en väldigt manlig grej, har man behov så har man helt enkelt, oavsett om en jordbävning är nära nära förestående ” jag måste på toa” är nog den vanligast använda frasen av min pojkvän 😜😜


 54. Karina skriver: 11 juni, 2019

  Hahaha, så rolig läsning!

  Min sambo brukar höra när tvättmaskinen klar (den piper). Då går han dit och öppnar luckan, sen vänder han och går ut igen. Några timmar senare brukar jag komma in i badrummet och inse att just det, tvätten kanske borde hängas upp! Min sambo brukar också bajsa orimligt länge efter jobbet, särskilt de dagar då niomånaders sonen varit oregerlig hela dagen och jag har längtat så efter att han ska komma hem och ta över.

  I övrigt är det jag som är kass på att leta, börjar städa överallt samtidigt och säger ”Ojsan!” i tid och otid när jag glömt att tänka efter före. Min sambo brukar påpeka att det är som att ha ett extra barn…


Annons

Laddar